Lotta Grönlund Plöen

Foto: Martin Frick

Vad arbetar du med?
Jag är lärare på Friskolan Metis i Skara. Där har jag arbetat sedan 2003.

Var bor du?
I Synnerby. Vi flyttade till Skara 1996, och då hamnade vi i Synnerby. En fantastisk bygd. Jag kände direkt när vi kom hit, att här blir jag kvar!

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag försöker ha en positiv inställning till det mesta, för det blir roligare då.

Vad gör du på fritiden?
Jag syr gärna på fritiden om tiden räcker till. Laga mat är också något jag tycker om. Sen räcker kanske aldrig tiden till allt som man skulle önska.

Vad har du för utbildning?
Jag har läst Engelska och Nordiska språk och Lingivistik vid Uppsala Universitet och senare kompletterat pedagogik på Högskolan Väst och Stockholms Universitet.

Har du någon förebild inom politiken?
Många, inte minst Anna Maria Corazza Bildt! En envis och stark kvinna som vet vad hon vill!

Har du någon ”hemlig” talang?
Jag är omåttligt förtjust i Star Wars. Det har jag varit sedan min bror och jag såg den första Star Wars-filmen på bio. Har sett alla filmer många gånger.

Har du alltid varit intresserad av politik?
Jag har varit intresserad av politik nästan hela livet, och alltid moderat, men engagerade mig aktivt för ungefär 5 år sedan.

Har du bott någon annanstans än i Skara?
Jag är född i Stockholm, men uppväxt i Uppsala. Mina somrar har jag hela mitt liv spenderat i Yngsjö i Skåne. Till Skara kom jag 1996, som 26-åring.

Vilken eller vilka frågor engagerar dig mest?
Utbildning är så viktigt! Det är förutsättningen för att du ska kunna skapa din egen framtid. Om du får en bra grund, och en motivation att odla dina starka sidor så kan du nå vilka mål du vill! Därför måste skolan ge alla samma chans. Men vi måste förstå att det inte nödvändigtvis betyder att alla behöver samma saker i skolan. En viktig moderat punkt!

Varför är du Moderat?
Alla ska få chansen att skapa sin egen framtid, sitt eget liv. Bara du vet vad du behöver, och vad du mår bra av. Så vill Moderaterna att samhället ska fungera, och så vill jag att samhället ska fungera. Ideologiskt är Moderaterna mitt självklara val!

Varför behöver Sverige en alliansregering?
Vi behöver en regering som förstår att vi inte kan beskatta ihjäl befolkningen! Som förstår att vi måste uppmuntra och skapa en gemensam glädje i samhället. Att vi alla strävar efter ett samhälle där alla får komma till tals. Där alla räknas, och är lika viktiga.

Har du något smultronställe i kommunen?
Hemma i Synnerby mår jag bra. Men det finns många vackra ställen i kommunen. Varnhems klosterkyrka är otrolig. Jag guidade där för många år sedan, och då lärde jag känna kyrkans alla vrår. Det finns en ro där.

Hur skulle du vilja utveckla Skara?
Man ska alltid sträva efter att utvecklas. Jag brinner för skolan, och tycker att Skara ska utvecklas som skolstad! Satsningar på både grundskolan och gymnasiet måste prioriteras om vi ska vara en attraktiv stad att leva och bo i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.