Vallista 2018

Skaramoderaternas lag är spikat!

En enig nomineringsstämma ställde sig bakom valberedningens förslag till lista hos Moderaterna i Skara.

På Moderaternas vallista inför 2018 års val står nu 49 namn, vilket innebär att laget förstärkts ytterligare sedan 2014.

– Det är mycket glädjande att engagemanget för Moderat politik växer i Skara, det lovar gott för hela kommunens utveckling.

Ylva Pettersson toppar listan och är därmed Moderaternas kommunalrådskandidat. 2016 blev hon vald till oppositionsråd i Skara efter att ha blivit invald i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen i valet 2014.

Kommunalrådskandidat Ylva Pettersson
Kommunalrådskandidat Ylva Pettersson

– Jag är väldigt glad över förtroendet, och känner mig redo för uppgiften och samtidigt ödmjuk inför ansvaret. Jag är stolt över att få tillhöra ett parti som har öppna dörrar och som vågar satsa på nya medlemmar för ansvarsfulla uppdrag. Jag kom ny till politiken den här mandatperioden och ser fram emot att kunna kombinera den erfarenhet jag har med att jag fortfarande har nya fräscha ögon när vi och våra samarbetspartier tar över den politiska ledningen i Skara. Vi har de nya konstruktiva idéer som kan ge Skara de positiva förändringar som krävs!

Även andranamnet på Moderaternas lista var ny i skarapolitiken denna mandatperioden. Lotta Grönlund Plöen är nu Moderaternas förstanamn i Barn och utbildningsnämnden och ledamot i Kommunstyrelsen.

– – Att få ett sådant förtroende från medlemmarna känns stort. Det kommer att bli riktigt spännande att gå till val med en så stark lista med namn!

Erfarenhet i rika mått har det namn som kompletterar Moderaternas treklöver i toppen: Charlotte Nordström. Charlotte Nordström har satsat ett helt yrkesliv på att verka för Moderat politik och för Skara och får nu förnyat förtroende att fortsätta med detta samtidigt som hon toppar Moderaternas vallista på regionsnivå och är en av toppkandidaterna på riksdagslistan.

– Så glad över vår lista med så många människor med en härlig bredd på kunskap och erfarenhet. Det gör vårt lag väldigt starkt och vi är beredda att leda Skara tillsammans med våra borgerliga vänner säger Charlotte Nordström

Den starkare och bredare Moderata vallista som nu fastställts innebär även en föryngring av laguppställningen. Bland kandidaterna på valbar plats återfinns en stor mängd nya namn som nu förklarat sig beredda att vara med och forma en ny politisk ledning i Skara.

vallista18