Kontakta oss

Du är alltid välkommen att kontakta Skaramoderaterna!

Vi besvarar gärna frågor, pratar politik eller tar emot synpunkter och förslag.

Enklast når du oss via vår gruppledare Lotta Grönlund Plöen

Lotta.GronlundPloen@skara.se

Det går också att lämna en kommentar här så kontaktar vi dig!

VÄLKOMMEN!

2 reaktion på “Kontakta oss

 • 16 augusti, 2018 kl. 08:05
  Permalänk

  Hej,
  tack för ert valprogram. I min mening var det inte så mycket punkter kring miljö och klimatfrågorna. Undrar därför hur ni tänker kring miljö- och klimat i Skara kommun? Vad är eran plan för att minska påverkan på vår miljö och klimat i Skara kommun framöver?
  T.ex. hur ska ni få ett väldigt bilberoende samhälle med mycket pendlare till ”stan” att fungera så klimatsmart som möjligt? Kommer kommunen som arbetsplats agera förebild?

  Aboslut är skola, omsorg osv viktigt men det är ju ingen idé att ha framtidsplaner för dessa om det inte finns en plats att leva på. Kortsiktigt är ju detta inget som påverkar oss men jag hoppas och tror att vi alla vill se vår planet finnas kvar och vara beboelig för våra barn, barnbarn, barnbarnsbarn osv.

  Tacksam för svar.

  Med vänlig häslning, Maria

  Svar
  • 19 augusti, 2018 kl. 13:49
   Permalänk

   Hej Maria!
   Tack för din fråga.

   Skaramoderaterna har varit med och tagit fram den Miljöstrategi som gäller i Skara, och som har en handlingsplan som löper fram till 2019. Den hittar du här: http://www.skara.se/kommun–politik/strategier/miljostrategi.html Som du ser finns det flera punkter som handlar om att kommunen som arbetsplats ska vara en förebild, ett arbete som kommer att stärkas i den förnyade Miljöstrategi som kommer att tas fram nästa år. Eftersom miljöfrågorna är så viktiga och ofta handlar om långsiktiga lösningar försöker vi ha så stark samverkan som möjligt kring strategier och policy, eftersom miljöarbete och investeringar i hållbara lösningar inte kan begränsas till enstaka mandatperioder. Vi Skaramoderater verkar dock för fler laddstolpar, utbyggda cykelvägar med belysning, parkeringslösningar som innebär att kommunens anställda inte parkerar i centrum, långsiktiga investeringar i solceller, upphandlingsavtal som ger ökat utrymme för ekologisk och närproducerad mat m.m. Vi skulle t.ex. gärna se att Skara nu när Viktoriaskolan behöver solskydd för fönstren tittar på en lösning som kombinerar solskydd med solceller. Återkom gärna om du har fler frågor!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.