Lotta Grönlund Plöen

Moderaterna SkaraVad arbetar du med?
Jag arbetar på Friskolan Metis sedan 10 år. Undervisar i svenska, engelska, textilslöjd och hemkunskap
Var bor du?
Jag bor i ett stort rött hus i Synnerby
Hur skulle du beskriva dig själv?
Envis, nyfiken, hyfsat händig
Vad gör du på fritiden?
Jag ägnar mig gärna åt att göra förbättringar hemma. I sommar har vi byggt ett bibliotek med hyllor från golv till tak. Jag rider på Skålltorp också. Jag tycker mycket om att sy och handarbeta, men tar mig allt för lite tid till det.
Vad har du för utbildning?
Många olika typer av utbildningar, både i Sverige och utomlands har lett mig dit jag är idag, men bland mina lärosäten finns Uppsala Universitet, Stockholms Universitet, Högskolan Väst, Cambridge.
Har du någon förebild inom politiken?
De som går mot strömmen för det de tror på. Inte lägger sig platt.
Har du någon ”hemlig” talang?
Jag älskar dataspel. Både nya och gamla.
Har du alltid varit intresserad av politik?
Jag har alltid tyckt om att diskutera. Att det kunde vara politik förstod jag först häromåret. Jag argumenterar och diskuterar det mesta.
Har du bott någon annanstans än i Skara?
Jag är född i Stockholm, men uppväxt i Uppsala, där jag också studerade. Har bott ett år i Edina, Minnesota, och ett år i Sunninghill, England. Jag flyttade till Skara (Synnerby) med min man 1996.

Vilken eller vilka frågor engagerar dig mest?
Kunskap, alltså skolan. Jag tror på varje individs rätt att nå sina egna mål, och allas lika möjligheter. Skolan ska finnas där för att stötta alla på vägen. Det är en stor utmaning att skapa en skolan där alla får utvecklas och känna sig trygga och sedda.
Varför är du Moderat?
Ideologiskt är det där min övertygelse ligger. Jag tror på varje individs okränkbarhet och rätt att skapa sitt eget liv.
Varför behöver Sverige en alliansregering?
Tillsammans bygger vi ett starkt samhälle med individen i fokus.

Har du något smultronställe i kommunen?
Tycker om att vara hemma i Synnerby. Jag har också arbetat som guide i Varnhems klosterkyrka, och tycker att den har något alldeles fantastiskt. Ljus och akustik som ger besökaren inre ro.
Hur skulle du vilja utveckla Skara?
Jag tror på Skara. Jag arbetar med unga männsikor, och hör ibland att Skara är en tråkig stad, men jag valde att flytta hit, och jag älskar staden som den är. Jag tror på Skara, och jag är stolt över att bo här. Det finns alltid saker att utveckla, som kan göra det till en ännu bättre plats att leva på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *