Emma Ophus

Moderaterna Skara

Foto: Martin Frick

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag är en glad person som gillar att ha många bollar i luften och vill hela tiden lära mig nya saker. Jag är nyfiken och har mycket energi!

Vad gör du på fritiden?
Jag är engagerad i moderata ungdomsförbundet och som distriktsordförande i Skaraborg så lägger jag väldigt mycket tid på mitt engagemang där. Annars gillar jag att resa, upptäcka och att testa på nya saker som att ta dykarcertifikat eller fallskärmshoppa. Just nu pluggar jag även till jägarexamen och försöker hinna iväg till gymmet så fort jag får tid över!

Vad har du för utbildning?
Jag tog studenten från Katedralskolans estetiska program våren 2013.

Har du någon förebild inom politiken?
Annie Lööf, Birgitta Ohlsson och Elizabeth Svantesson tycker jag är väldigt duktiga och inspirerande kvinnor i politiken!

Har du någon ”hemlig” talang?
Ja, jag kan cykla enhjuling!

Har du alltid varit intresserad av politik?
Mitt intresse för politik väcktes när jag var ungefär 14 år med anledning av en fråga gällande min skola som jag då gick på. Det var då jag skrev min första insändare i lokaltidningen och strax därefter blev medlem i MUF som jag har fortsatt vara aktiv i sedan dess.

Din politik

Vilken eller vilka frågor engagerar dig mest?
Jobben är den absolut viktigaste frågan, speciellt ungdomsjobb! Efter det är det skolfrågor och jämställdhet som engagerar mig mest.

Varför är du Moderat?
För att jag tror på att människor kan göra fantastiska saker och då behöver de friheten och möjligheterna att kunna utföra dem. Det ska inte spela någon roll vilken social bakgrund, kön, sexuell läggning eller etnicitet du har, alla ska ha lika möjligheter att lyckas med sina mål. Jag tror på valfrihet och människors rätt att själva bestämma över sina egna liv. Jag tycker att det ska löna sig att arbeta och att det ska bli enklare att driva företag och skapa arbetstillfällen.

Skara och du

Har du något smultronställe i kommunen?
Jag gillar att promenera runt Hindsbosjön på våren och sommaren, skogen i Petersburg och så gillar jag vårt vackra centrum i Skara.

Vill du kontakta Emma så går det via Twitter: @EmmaOphus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *