Charlotte Nordström

Moderaterna Skara

Foto: Martin Frick

Vad arbetar du med?
Jag är förtroendevald och har varit kommunalråd i majoritet under sju år. Dessutom är jag ordförande för Skaraborgs kommunalförbunds turist- och besöksnäringsutskott, ordförande för polisstyrelsen i Västra Götaland och ledamot av polisorganisationskommittén. Slutligen är jag ordförande för Nya Moderaternas kommunala samrådsgrupp och adjungerad till partistyrelsen.

Var bor du?
Jag bor i Skara.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag har ett positivt förhållningssätt till livet och min omvärld. Kaxigt ödmjuk är mitt signum J.  Har en stark drivkraft för att ifrågasätta, påverka och utveckla vårt gemensamma samhälle. Mitt fokus är starkt, och jag arbetar målmedvetet med att genomföra beslut och nå resultat.

Vad har du för utbildning?
Jag är civilekonom.

Har du alltid varit intresserad av politik?
Jag har varit aktiv inom politiken på både lokal och nationell nivå sedan 13-årsåldern!

Varför är du Moderat?
Jag känner starkt för vår ideologi, där kärnan är kärleken till friheten och tron på människans inneboende kraft att ta ansvar.

Vad vill du uppnå som förtroendevald?
Jag vill fortsätta arbetet med att skapa en mänsklig och trygg vardag – där vi bryr oss om och tar ansvar för varandra, och där människor har mer frihet och får både tiden och pengarna att räcka till. Jag vill fortsätta arbeta för att visa att Moderaternas politik gör skillnad i vardagen.

Varför behöver Sverige en alliansregering?
Alliansen är en garant för stabilitet och ordning i landet och tar ansvar för Sveriges ekonomi. Alliansen står för arbetslinjen som ger goda förutsättningar för jobb – vilket ger skatteintäkter som gör att landets kommuner och regioner/landsting kan höja kvaliteten i välfärdens verksamheter, till exempel inom skola, äldreomsorg och vård.

Har du något smultronställe i kommunen?
Hela Skara kommun är fantastiskt och bjuder på många smultronställen. Om jag ska lyfta fram bara ett ställe väljer jag den fina Vallebygden med världens vackraste väg.

Hur skulle du vilja utveckla Skara?
Skara är en bra kommun som kan bli ännu bättre. Moderaterna har tillsammans med sina samarbetspartners tagit ansvar för Skara under sju års lågkonjunktur och visat på goda resultat i verksamheterna och i ekonomin. I nationella undersökningar har vi nu fått kvitto på att våra satsningar lyckats; så ligger Skara till exempel mycket högt i SKL:s kommunrankning av grundskolan. Också många äldre rankar Skara högt jämfört med många andra kommuner.

Jag är stolt över Skara och vill fortsätta det målmedvetna arbetet på att höja kvaliteten inom verksamheterna. Jag vill göra vår stad och vår landsbygd ännu attraktivare genom att fokusera på större valfrihet och ta ansvar för allas vår gemensamma ekonomi i kommunen.

Vill du kontakta Charlotte går det att nå henne via Twitter på @SkaraCharlotte
eller
på telefon nr: 070-33 18843

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *