Charlotte Nordström

Moderaterna Skara

Foto: Martin Frick

Vad arbetar du med?
Jag är förtroendevald och egenföretagare. Jag är personvald ledamot av Skara kommunfullmäktige och ledamot av Insynsrådet för Polisregion Väst.

I mitt CV står bl.a. kommunalråd i majoritet under sju år. Dessutom ordförande för Skaraborgs kommunalförbunds turist- och besöksnäringsutskott, ordförande för polisstyrelsen i Västra Götaland och ledamot av polisorganisationskommittén. Och ordförande för Moderaternas kommunala samrådsgrupp och adjungerad till partistyrelsen.

Var bor du?
Jag bor i Skara.

Hur skulle du beskriva dig själv?
Jag har ett positivt förhållningssätt till livet och min omvärld. Kaxigt ödmjuk är mitt signum J.  Har en stark drivkraft för att ifrågasätta, påverka och utveckla vårt gemensamma samhälle. Mitt fokus är starkt, och jag arbetar målmedvetet med att genomföra beslut och nå resultat.

Vad har du för utbildning?
Jag är civilekonom.

Har du alltid varit intresserad av politik?
Jag har varit aktiv inom politiken på både lokal och nationell nivå sedan 13-årsåldern!

Varför är du Moderat?
Jag känner starkt för vår ideologi, där kärnan är kärleken till friheten och tron på människans inneboende kraft att ta ansvar.

Vad vill du uppnå som förtroendevald?
Jag vill fortsätta arbetet med att skapa en mänsklig och trygg vardag – där vi bryr oss om och tar ansvar för varandra, och där människor har mer frihet och får både tiden och pengarna att räcka till. Jag vill fortsätta arbeta för att visa att Moderaternas politik gör skillnad i vardagen.

Varför behöver Sverige en alliansregering?
Alliansen är en garant för stabilitet och ordning i landet och tar ansvar för Sveriges ekonomi. Alliansen står för arbetslinjen som ger goda förutsättningar för jobb – vilket ger skatteintäkter som gör att landets kommuner och regioner/landsting kan höja kvaliteten i välfärdens verksamheter, till exempel inom skola, äldreomsorg och vård.

Har du något smultronställe i kommunen?
Hela Skara kommun är fantastiskt och bjuder på många smultronställen. Om jag ska lyfta fram bara ett ställe väljer jag den fina Vallebygden med världens vackraste väg.

Hur skulle du vilja utveckla Skara?
Jag är stolt över det gemytliga vackra Skara och allt som erbjuds här. Men samtidigt måste man utveckla och ha respekt för de problem som finns och åtgärda dessa. Det krävs engagemang och vilja att växa och bli bättre. Moderaterna har tillsammans med sina samarbetspartners tidigare tagit ansvar för Skara under sju års lågkonjunktur och visat på goda resultat i både verksamheter och i ekonomin. I nationella undersökningar fick vi kvitto på att våra satsningar lyckades; då låg Skara till exempel mycket högt i SKL:s kommunrankning av grundskolan. Också många äldre rankade Skara högt jämfört med många andra kommuner. Detta läge måste återtas. Vi vill ha ett målmedvetet arbete för att höja kvaliteten inom verksamheterna.

Vi vill skapa en tryggare kommun och för det krävs ett politiskt ledarskap som prioriterar trygghetsfrågorna. Vi vill involvera näringslivet och tillsammans sätta in åtgärder för att ta tillbaka otrygga platser. I det gemensamma vardagsrummet ska ung som äldre sida vid sida kunna umgås i trivsamma och trygga miljöer.

Vi vill göra vår stad och vår landsbygd ännu attraktivare genom att fokusera på större valfrihet och ta ansvar för allas vår gemensamma ekonomi i kommunen.

Vill du kontakta Charlotte går det att nå henne via Twitter på @SkaraCharlotte
eller
på telefon nr: 070-33 18843

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *